Byggprojekt att inspireras av

9 tips för kreativa byggprojekt på hemmaplan!

Sugen på att sätta igång med byggprojekt hemma? Kanske är din projektlista fulltecknad, men motivationen tryter? Då kan en liten idé- och inspirationsinjektion göra susen!

Vi har skapat en lista med tips på byggprojekt och inspirationskällor som kan väcka din kreativitet och bygglust. Några kanske faller in under kategorin ”projekt man helst vill glömma” för vissa medan andra är lite mer lustfyllda att sätta igång med. Oavsett kommer du med största sannolikhet att känna dig riktigt nöjd när du slutfört dem. Välj och vraka!

Tips 1. Rama in rummet med lister.

Just lister eller dörrfoder är ett klassiskt exempel på det där sista som inte blivit klart efter en renovering. Nu är det dags – gör det och njut av hur snyggt det blir när det är färdigt!  


Tips 2. Förvandla rummet med panel

Att klä en vägg med panel, antingen bröstpanel eller en helklädd vägg, skapar ett helt nytt utseende och ombonad känsla i ett rum. Sätt igång förvandlingen!


Tips 3. Staket – pricken över i:et

Du kan välja mellan kompletta byggsatser eller att bygga själv från scratch. Välj ett utseende som smälter in i den omgivande miljön och ramar in trädgården på ett snyggt sätt.


Tips 4. Bygg din egen drömmöbel

Skapa den praktiska förvaringsbänken, platsbyggda hyllan eller unika köksbordet du drömt om. Se vårt tips längre ner om Youtube och Pinterest, där du hittar såväl riktigt inspirerande designer som smidiga ”Gör-det-själv”-filmer som visar dig hur du gör.  


Tips 5. Fixa en pergola eller avdelare i trädgården

Skapa insynsskydd, lä eller en mer ombonad känsla med t.ex. en pergola, en spaljé eller ett litet plank som ramar in och delar av sektioner i trädgården.


Tips 6. Skapa familjens drömlista

Vet du inte var du ska börja? Låt familjen sätta upp en gemensam drömlista på vad ni vill ha fixat hemma. Prioritera sinsemellan och sätt igång.


Tips 7. Fråga vänner och bekanta

Fråga dina vänner om vilka byggprojekt de drömmer om eller jobbar med och hitta inspiration, idéer och konkreta tips.


Tips 8. Inspireras av DIY-proffs

Pinterest eller Youtube finns massor med inspirerande innehåll. Sök t.ex. på ”DIY carpentry projects”, så hittar du tips för alltifrån absoluta nybörjare till mer avancerade projekt.


Tips 9. Hitta idéer i FB-grupper

Leta upp lämpliga Facebookgrupper på temat, för att ställa frågor kring byggprojekt och hitta roliga idéer. Sök t.ex. efter ”DIY carpentry” eller ”Home improvement” eller motsvarande grupper på svenska – här du hittar både inspiration och värdefulla tips.

Hoppas du hittar något som passar just dig! Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.