Från rymden till svenska byggen och installationer

Nu undrar du säkert vad en astronaut som Christer Fuglesang kan tänkas ha gemensamt med svenska byggjobbare och elektriker? Ganska mycket faktiskt, om du frågar oss på Panasonic Tools. Oavsett om du ska utföra arbeten långt ut i den svarta rymden eller under tuffast tänkbara förhållanden på en byggarbetsplats, krävs det tåliga och högpresterande verktyg som verkligen levererar det förväntade i alla lägen.


Nu vet vi inte om det var just ett av våra verktyg som Fuglesang använde sig av under den där historiska rymdpromenaden för några år sedan. Men det är mycket möjligt. För redan 1984 fick vi i uppdrag av den amerikanska rymdstyrelsen NASA att ta fram en skruvdragare som kunde möta deras extremt hårda krav på kvalitet, driftsäkerhet, prestanda, batterikapacitet, ergonomi och låg vikt.

Även om vi naturligtvis fick anstränga oss lite extra för att göra NASA på riktigt gott humör, är de uppräknade kraven en självklar del av vår vardag. Så har det varit ända sedan Panasonic Tools tillverkade sitt första handverktyg för lite mer än 40 år sedan.


Panasonic är ett av Japans äldsta teknikföretag och den som vet det allra minsta om japansk kultur vet att det är en nation och ett folk som sätter stort värde på heder och ära. Det finns en tradition av stolthet som man inte hittar på så många andra platser runt jorden, och ingen vill därför ”tappa ansiktet”. Det är en anda som präglar många av landets företag och Panasonic Tools är inget undantag. Ända sedan företaget startades av Konosuke Matsushita år 1918 har hög kvalitet varit ett adelsmärke för Panasonic och är så än idag. Kvalitetsaspekten är en sådan självklarhet att det inte längre är något som vi lyfter fram när vi pratar om våra verktyg och produkter. Den bara finns där, helt enkelt.

Panasonics grundare Konosuke Matsushita

Tuffa verktyg för tuffa miljöer

Då pratar vi mycket hellre om de tekniska landvinningar och innovationer som gör Panasonic Tools till en ledande leverantör av batteridrivna handverktyg. Som exempelvis vårt nya koncept Tough Tool IP som innebär att ett stort urval av våra verktyg har en extremt hög motståndskraft mot damm och vatten. För att få en IP-märkning måste verktygen klara mycket hårda tester, där de bland annat utsätts för stora mängder damm och hårt vattentryck, utan att funktionalitet och prestanda påverkas.

Våra verktyg är utrustade med olika typer av batterier som har en sak gemensamt: De har en enastående uthållighet som få konkurrenter kan mäta sig med. Grunden till dessa jämförelsevis höga prestanda är Panasonic Solid Solution, en teknik som utvecklats för att lösa upp och härda batteriernas nyckelkomponenter. Denna teknik ger avsevärt högre säkerhet tillförlitlighet och bättre prestanda jämfört med andra batterier.

Verktyg som skonar kroppen

En annan av våra käpphästar är ergonomi. För oss handlar det inte bara om att tillverka verktyg som klarar att utföra de mest krävande jobben. Vi tänker alltid ett steg längre. Vad kan vi göra för att minimera det slitage på kroppen som ofta följer av de tuffa arbetsuppgifter som gäller för många hantverkare? Därför jobbar vi mycket med att optimera verktygens design, vikt och storlek samt att reducera verktygens vibrationer.

Full kontroll…

För oss är varje liten del i varje verktyg lika viktig. Därför lämnar vi inget åt slumpen. Med hundra procent egen tillverkning har vi kontroll över hela processen.
Om sanningen ska fram har vi även koll på vissa delar i våra konkurrenters maskiner. Vi har nämligen förtroendet att tillverka delar till deras verktyg också…

Toppklass, helt enkelt

Vad kan du räkna med när du väljer att jobba med verktyg från Panasonic Tools? Att säga toppklass är kanske förmätet, men som framgår av vår historia är det just precis vad det är. Verktygens enastående prestanda bevisar det – gång på gång. För att sen inte tala om våra lösningar när det gäller tålighet, ergonomi och uthållighet. Eller den övergripande kontrollen över hela tillverkningen – från minsta skruv till färdig produkt. Plötsligt känns den höga kvaliteten och våra generösa garantier som självklarheter och toppklass blir plötsligt den enda passande beskrivningen. Det är vad du ska räkna med.

Välkommen till Panasonic Tools!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.