Mästarklass! Testresultat för borrhammare EY7881 bevisar att vi kan vår sak!

Den tyska tidningen ”Motor & Maschine” har testat Panasonic EY7881 och här ger vi en kort sammanfattning av resultatet:

Beskrivning

Testenheten levererades i en Tanos Systainer koffert som innehåll maskin med två 28V 3.4Ah-batterier, laddare, mejseladapter och dammsugare. Sidohandtag och djupanslag ingår också.

Maskinen har en helt ny design jämfört med tidigare modeller och batteriet ligger nu under handtaget. Förutom standardfästet hålls batteriet på plats med en fjäderklämma på undersidan. Detta säkerställer att den sitter säkert och tryggar också säker kraftöverföring under användning.

Det finns vibrationsdämpning framför huvudhandtaget och på undersidan av greppet finns en skruvanslutning till själva maskinkroppen. Detta garanterar minimal vibration i huvudhandtaget.

Borrhammare EY7881

Maskinen testades  bl.a. med Ø12 och Ø16mm borr med mycket goda resultat. Med en bra borr är armeringsjärn inte heller något hinder.

Den medföljande dammsugaren är extremt effektiv. Dammsugaren fortsätter att köra i några sekunder när borrningen är klar. Detta säkerställer att allt kvarvarande damm fångas upp. Den fjäderbelastade främre bommen fungerar också som djupanslag som kan justeras i många steg.

Dammsugaren har sitt eget filtersystem som enkelt kan tas bort för rengöring och tömning av dammbehållaren.

Maskinen har ingen integrerad mejslfunktion eftersom detta sällan är nödvändigt i praktiken.

Den levereras dock med en mejseladapter som fästs på chucken som möjliggör lätta mejselarbeten.

Displayen på maskinhuset ger dig möjlighet att ange flera inställningar. Förutom den trestegs justerbara maskinvarvtalet, kan en LED-lampa också slås på här. Dessutom visas batteriets laddningsstatus.

Även om maskinen huvudsakligen kommer att användas för borrning (och mejsling) i betong, är den också lämplig för andra uppgifter. Med en avstängd slagfunktion och reducerad hastighet kan du också borra i kakelplattor utan att de spricker.

SLUTSATS

Med EY7881 visar Panasonics ingenjörer att de uppenbarligen vet vad de gör. Det faktum att det bara är en laddningsbar maskin glöms snabbt eftersom prestandan är samma som för sladdmaskiner. Batterikapaciteten är också så bra att du med två batterier kan hålla igång hela dagen.

Detta är en maskin i Mästarklass med hög kapacitet och god vibrationsdämpning. Att den är stor drar ner den lite, men det här är en maskin som försvarar sitt pris på cirka 9995 SEK, exkl. moms (komplett med dammsugare)

Här kan du ladda ner artikeln och se testet i sin helhet (pdf, på tyska).

 

Tekniska data:

Modellbeteckning EY7881 – 28,8V pneumatisk borrhammer

Borrinfästning:           SDS +

Borrkapacitet:            Ø28mm i betong, Ø50mm i metall och Ø33mm i trä.

Slagfunktionen måste vara avstängd för borrning i metall och trä.

Hastighetsinställning:             Steglös i tre steg 560, 689 och 840 o/minut.

Effekt:             3,3 Joules

Vikt:                4,8 kg med dammsugare, 3,9 kg utan dammsugare

Unboxing

En reaktion på ”Mästarklass! Testresultat för borrhammare EY7881 bevisar att vi kan vår sak!

Kommentarer inaktiverade.