Diager – den innovativa franska borrspecialisten med över 60 års erfarenhet och produkter som är späckade med teknologi

Låt oss presentera den franska borrspecialisten Diager – en av Europas ledande producenter av mur- och betongborr, med en årlig produktion på över 20 miljoner borr. Hög kvalitet och hållbarhet är nyckelord för Diagers produkter. Många som ser en borr, ser bara ett stycke metall, men en borr från Diager är fullspäckad med teknologi!

Diager

Den franska borrspecialisten Diager har sedan starten 1953 kontinuerlig investerat mycket i  produktionsmedel och produktutveckling. Hög kvalitet och hållbarhet är nyckelord för Diager och ingenting lämnas åt slumpen – varje år borras en halv miljon hål för att testa att produkterna levererar den höga och felfria kvalitet som professionella användare ska kunna förvänta sig.

Detta har resulterat i att det familjeägda företaget idag är en av Europas ledande tillverkare av mur- och betongborr. Med en årlig produktion på över 20 miljoner borr som produceras på produktionsanläggningen i Poligny, Frankrike, borrar som sedan exporteras till över 70 länder världen över. Diager är också den första produktionsspecialisten inom borrverktyg med märkningen ”Guaranteed French Origin” (Garanterat franskt ursprung).

En borr ser ofta ut som ett stycke metall, men en borr som t.ex. innovativa Booster-plus är fullspäckad med teknologi och kan med sin borrkrona av hårdmetall klara av armeringsjärn och därmed användas i armerad betong. Booster-plus är helt enkelt unik och är den kompletta betongborren för alla professionella användare som använder SDS-plus-maskiner. Tack vare att kronan är självcentrerande och stjärnformad med en unik spiral blir hålen helt runda. Spiralens tre spår kombinerar tryck och vakuum för bästa möjliga effektiva dammtransport och mycket lång livslängd.

Booster Plus

Förutom Booster-plus levererar Diager standard 2-skärs SDS-Plusborr (Twister plus), SDS-max (Ultimax), HSS, spiralborr, murborr och ett stort antal andra typer av borr.

Under de senaste åren har Diager genom uppköp utökat sitt sortiment och erbjuder nu produkter som t.ex. diamantverktyg, bits och sågblad för sticksåg och tigersåg. Bits och sågblad tillverkas i Tyskland. 

Diager distribueras i Sverige av oss på ToughTools AB